Voortgang Middenmeer

Een fraaie, huiselijke omgeving. Omringd door het karakteristieke West-Friese landschap en een vertrouwd en deskundig zorgteam. En dat op een unieke weidse locatie. Een woonboerderij en authentieke moes en bloemrijke wandeltuin. W

Samen er (weer) iets moois van maken

Bewoners en deelnemers van de dagbesteding die hun eigen keuzes maken, zijn gelukkiger. Dat is de gedachte achter JonkersZorg. Onze bewoners /deelnemers behouden de regie over het eigen leven. Wij creëren een sfeer waarin ze kunnen en durven aangeven wat hun voor en afkeuren zijn. Een sfeer die wordt gekenmerkt door huiselijkheid, gelijkwaardigheid, veiligheid, geborgenheid en respect. Zoeken naar de persoonlijke wensen en mogelijkheden van bewoners/deelnemers en daar de zorg en begeleiding op afstemmen: dat is onze ultieme uitdaging. Binnen de JonkersZorg-methode staat de bewoner/deelnemer als uniek persoon centraal. Wij (her)kennen iemands persoonlijkheid en achtergrond. Wij kijken naar de hele persoon, hoe iemand is en wás en stemmen daar ons aanbod op af, in overleg met de familieleden. Dat alles met één doelstelling: Samen er (weer) iets moois van maken.

Een huiselijke, ontspannen omgeving

Zeker voor mensen met geheugenklachten kan het veranderen van de vertrouwde omgeving moeilijk zijn. De herinnering aan bepaalde geuren, smaken, sferen en gevoelens blijven daarentegen vaak nog lang in tact. Wij spelen daar, binnen onze zorg én huisvesting, op in. Onze twee woongroepen, Boovenpaede en De Lange Regel, ademen herkenbaarheid en huiselijkheid. In Boovenpaede wonen acht bewoners en beschikt men over een ruime leefkeuken en woonkamer. De Lange Regel, bewoond door zes personen, heeft een woonkamer met een luxe open keuken en een ruime serre. Alle ruimten hebben een uitnodigend interieur en uitzicht over het eigen levendige erf en het West-Friese landschap. In beide woongroepen vormen de bewoners samen met de medewerkers een (h)echt huishouden. Ze (be)leven samen. Ze genieten met elkaar van de dagelijkse rituelen. Aan de keukentafel wordt gezamenlijk koffie gedronken en wordt genoten van de maaltijden. Maaltijden die, waar mogelijk, sámen met de bewoners worden bereid. De 14 zit-slaapkamers (10 met eigen badkamer en 4 kamers met een gedeelde badkamer) zijn sfeervol en worden ingericht met persoonlijk meubilair, foto’s en eigen bed- en linnengoed. Zodat het thuisgevoel extra wordt vergroot.

De kracht van onze vrijwilligers

In alle extra’s die we dagelijks mogelijk willen maken, kunnen we niet zonder onze vrijwilligers. Zij ondersteunen bewoners in de boerderij of deelnemers aan onze dagbehandeling in individuele activiteiten en geven bijzondere aandacht. Ze gaan met bewoners en deelnemers de tuin in, zingen samen een lied of spelen een gezelschapsspel. Vrijwilligers maken meer mogelijk en brengen de buitenwereld binnen. Ze vertellen verhalen over thuis of dingen die in het nieuws zijn. Kortom, vrijwilligers maken vaak het verschil in het leven van onze bewoners. Wij zijn doorlopend op zoek naar bijzondere vrijwilligers die onze medewerkers aanvullen. Onze vrijwilligers worden professioneel begeleid en kunnen zich desgewenst verder ontwikkelen door ervaring en training. Informatieve bijeenkomsten organiseren wij onder meer verschillende malen per jaar in ons Paviljoen.

Het zorgteam

‘Wij zijn ervan overtuigd geraakt dat kwetsbare ouderen vaak behoefte hebben aan een geborgen omgeving die aanvoelt als thuis. Een omgeving die zich volledig aanpast naar de individuele situatie van bewoners’.
Een uitspraak van de grondleggers van JonkersZorg, Bert en Angèle Jonker. Vanuit hun visie en overtuiging waarin persoonsgerichtheid en een regie bevorderende houding voorop staat, wordt JonkersZorg voortgezet.
JonkersZorg is Bert en Angèle veel dank verschuldigd.